Nästa öppna provning:

Onsdag 13 oktober 2021, 18.00!

Tequilaprovning med Mezcal

Våga prova Tequila 100 % Agave!

Tequila är ett destillat som många har olika åsikter om och olika erfarenhet av. Efter att ha verkat i skuggan av andra, mer publikfriande alkoholdrycker håller nu tequilan på att få en renässans. Vår populära tequilaprovning har erbjudits av certifierade Masters of Tequila sedan 2008 och inte en endaste deltagare har lämnat provningen utan att bli positivt överraskad!

Tequila tillverkas av Agave Tequilana Weber Blue – en art i växtfamiljen Agavaceae som är nära besläktad med liljeväxterna. Tequila har alltså ingenting med kaktusar att göra. Agaven odlas i upp till 10 år innan den skördas vilket är rekord för råvaror inom sprittillverkning.

Den tequila vi är vana att dricka är en “mixto” dvs tequila på minst 51 % agave och övriga 49 % utgörs oftast av olika sorters socker. Tequila 100 % Agave gör drinkarna spritsiga och friska och är en helt annan smakupplevelse! Prova olika sorters Tequila 100 % Agave som avec, till skaldjur, ost, charkuterier och choklad. Du kommer att bli överraskad av smaksensationen!

Vill du höra den spännande historien bakom Tequila och boka en provning med passande tilltugg under ledning av någon av våra certifierade Tequila Maestros?

Tequila- och mezcalprovning i Stockholm

Under provningen kommer vi att gå igenom den mytomspunna historien bakom Tequilans uppkomst och spridning, berätta hur du bäst kombinerar Tequila med mat och visa prov på detta i en elegant komponerad avsmakningsmeny.

I provningen ingår 1 cocktail, 3 olika Tequila 100 % agave, 2 mezcal samt lättare förtäring.

Pris 695 kr/person inkl. moms.

Antalet platser är mycket begränsat då vi bara erbjuder provningen i mindre grupper.
För enskilda gruppbokningar – begär offert. Du kan även ta hem kursen till bostaden, i kompisgänget eller till företaget eller andra egna lokaler. Kontakta oss för mer info!

Övriga provningar

Smakprovningar är en mycket populär aktivitet för både företag och privata sällskap, i kompisgäng eller bara för två. Våra specialiteter är Cocktailprovningar och Tequilaprovningar, men vi erbjuder även provningar kring:

  • Vin, starkvin och champagne

  • Whisky, rom, snaps, olika avec samt andra destillat

  • Olivolja

  • Choklad

Har du ett eget önskemål om provning, tveka inte att kontakta oss via Bokningsförfrågan. Välkommen!

After Work * Kick-Off * Kundevent * Personalfest * Julfest * Sommarfest * Lansering * VIP * Konferens * Mingel * Nätverksträff * Seminarium * Monteraktivitet på mässa * Möhippa * Svensexa * Bröllop * Studentfest * Födelsedag * Jubileum * Klassträff * Inflyttning * Upplevelsegåva * Farewellparty *…