Tequila flaskor

Våga prova Tequila 100 % Agave!

Tequila är ett destillat som många har olika åsikter om och olika erfarenhet av. Efter att ha verkat i skuggan av andra, mer publikfriande alkoholdrycker håller nu tequilan på att få en renässans. Vår populära tequilaprovning har erbjudits av certifierade Masters of Tequila sedan 2008 och inte en endaste deltagare har lämnat provningen utan att bli positivt överraskad!

Tequila tillverkas av Agave Tequilana Weber Blue – en art i växtfamiljen Agavaceae som är nära besläktad med liljeväxterna. Tequila har alltså ingenting med kaktusar att göra. Agaven odlas i upp till 10 år innan den skördas vilket är rekord för råvaror inom sprittillverkning.

Den tequila vi är vana att dricka är en “mixto” dvs tequila på minst 51 % agave och övriga 49 % utgörs oftast av olika sorters socker. Tequila 100 % Agave gör drinkarna spritsiga och friska och är en helt annan smakupplevelse! Prova olika sorters Tequila 100 % Agave som avec, till skaldjur, ost, charkuterier och choklad. Du kommer att bli överraskad av smaksensationen!

Vill du höra den spännande historien bakom Tequila och boka en provning med passande tilltugg under ledning av någon av våra certifierade Tequila Maestros?